Voedselverspilling “heet onderwerp” in Hellevoetsluis!

Hellevoetsluis, 22 augustus 2019 door Dr.Snuggles

De mededeling dat de stichting “De Witte Lelie” vers producten ging uitdelen, sloeg in als een bom. Ruim gedragen in de pers en op websites kwam het nieuws bij inwoners binnen. Verwarring bij de leverancier zorgde ervoor dat al op dinsdag brood geleverd werd bij het buurtcentrum “De Apollo” aan de Apollo 25. Heel snel werd er door het Linux Kennis Centrum op gereageerd door de goederen in ontvangst te nemen. Na tussenkomst van 2 buurtverbinders van het Fijn je te Zien team werden de geleverde goederen verdeeld onder de bewoners van de Apolloflat gelegen aan de Kouwenoordseweg en de Apollo. Snel werden even nieuwe afspraken gemaakt voor donderdag de 22e augustus 2019, zodat de levering voor de stichting Witte Lelie doorgang kon vinden.

Vandaag de 22e was het zover, de versproducten bestaande uit ongeveer 50 kg aan paprika’ s, aubergines, komkommers en brood werden al om 08.30 geleverd. Snel is alles in display gezet en gesorteerd op consumptiegeschiktheid. Er werden geen onregelmatigheden aangetroffen dus de verdeling kon om 10.00 aanvangen.

De fijn je te zien vlag werd opgehangen om de zichtbaarheid te verhogen. Al 3 minuten na aanvang melde de eerste belangstellende zich al. Dit ging gestaag door tot alle producten waren vergeven. Flatbewoners waren in het voordeel, doch ook veel mensen hadden de evenementenkalender gelezen in het “Groot Hellevoet” en bezochten het buurtcentrum “De Apollo”. De bezoekers kregen een kaartje mee met websiteadressen om zo de producten te bereiden en meer ideeën op te doen. De insteek was namelijk niet armoede gerelateerd echter de verspilling van voedsel vanwege de verpakkingsindustrie.

Hierdoor worden prima biologische producten doorgedraaid omdat ze niet in de verpakking passen. Ruim 35 mensen van alle leeftijden hebben het buurtcentrum bezocht en zich laten informeren over de producten en de activiteiten van het buurtcentrum. Een gelukkige bestuurder van de Witte Lelie ( Jan Bosman) achterlatend. Het buurtcentrum sloot om 17.00 uur de deuren omdat alle producten schoon op waren. Helaas hebben ze enkele mensen moeten teleurstellen.

“Deze pilot was bijzonder geslaagd, zowel voor de buurtverbinders van Fijnjetezien en het publiek dat gretig de goederen afnam.” ” Voor herhaling vatbaar!”. De woorden van Jan Bosman, van “De Witte Lelie”

En er komt een vervolg, volgende week op donderdag 29 augustus is er weer een levering en dan verdelen we de goederen (met eventuele uitbreiding) van 10.00 uur tot 15.00 uur. En dat gaan we wekelijks volhouden, aldus Jan Bosman.

Reageren? Graag! Zijn we goed bezig?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.